Hoe lang kan je wijn laten openstaan?

Hoe lang kan je wijn laten openstaan?

Hoe lang kan je wijn laten openstaan? En... bederft wijn? Een vraag die we wekelijks te horen krijgen van onze klanten, zowel particulieren als professionals.

lees meer

Timorasso

Timorasso wordt gekenmerkt door zijn complexe smaakprofiel met een mineraal parfum van citrusvruchten, groene appel, anijs en kruiden.

lees meer
Timorasso
Šipon - De trots van Slovenië

Šipon - De trots van Slovenië

De wereld van Šipon. Als je de Loire zegt dan weet je dat Sauvignon Blanc een belangrijke druif is. Hetzelfde heb je met de Beaujolais en Gamay druiven. En bij Piemonte zeg je ook meteen Nebbiolo… Wel bij Sloveense wijnen kan je gerust Šipon zeggen. [shipon]

lees meer

Wijnstreek: Morellino di Scansano DOCG (Toscane)

Wat een heerlijke wijnen, die van Scansano. Voor velen een onbekende wijn en voor de mensen die reeds kennis mochten maken met deze Zuid-Toscaanse lekkernijen een zekerheid. Lokaal in Italië noemen ze hem dikwijls de ‘Brunello voor de armen’.  Korte inhoud: hoofdzakelijk Sangiovese druiven DOC sinds 1979, DOCG sinds 2007 Frisse toegankelijke stijl ideale wijn bij pizza, pasta en gegrild rundsvlees diepe kleur, fruitig, donkere vruchten, elegant, toegankelijk, zachte tannine

lees meer
Wijnstreek: Morellino di Scansano DOCG (Toscane)
De 9 wijnregio's van Lissabon

De 9 wijnregio's van Lissabon

Een brede strook langs de kust en ten noorden van de hoofdstad Lissabon ligt het wijngebied Lisboa. Het is heuvelachtig en heeft veel zon maar door de invloed van de Atlantische Oceaan is de temperatuur mild. Hierdoor zijn de wijnen uit Lisboa vaak elegant. Dit wijngebied heette tot begin 2009 Estremadura. Maar men heeft de naam een meer internationale uitstraling gegeven en omgedoopt tot Lisboa. Het is een rijzende ster met een gezonde export en die voldoende fruit gedreven, prettige wijnen aflevert waarnaar de moderne consument snakt.

lees meer