Mijn liefde voor wijn begon lang geleden, toen ik van thuis de hotelschool niet mocht verlaten zonder een specialisatie… Ik koos voor wijn, zonder daarbij na te denken. Het werd echter een topkeuze, na amper 3 weken in de opleiding was ik reeds druiven aan het oogsten in de Loire regio en de microbe heeft me vast gebeten. Het was een speciaal gevoel om telkens opnieuw over wijn te praten, het was vanzelfsprekend. Ik studeerde af als Sommelier, barman en bierschenker in 2002.

 

Restaurants als ‘De drie Biggetjes’ (Gent), ‘Jan van den Bon’ (Gent) en 'Hambleton Hall' (Oakham, UK) passeerden de revue. Andere sommeliers gaven me die extra weetjes en tricks om telkens de juiste wijnen te selecteren. Na mijn carrière als sommelier ben ik heel snel in de import en retail terecht gekomen van wijnen. Eerst vrij commercieel, later veel authentieker en natuurlijker. Het heeft mij completer gemaakt. Ik zag 2 kanten van de wijnwereld. Ik studeerde bij om ook wijnbouwer te worden, met succes. Erg boeiend om met wijnbouwers te praten zelfs als het heel technisch wordt. Raar gevoel wel, als je merkt dat wijn het enige is waar je echt heel veel van afweet, maar ook zeer comfortabel.

 

'Wine is sunlight, held together by water'

- Sam Govaert

Waarom lid worden van wijnadvies.be ??

Lid worden bij wijnadvies.be is niet zomaar een keuze maken om wat wijnen te proeven, het is eerder een keuze maken voor ervaring in de sector en daar het beste weten uit te puren. Wijnadvies.be is geen project tot stand gekomen door een bevlieging of door een hobby-ist, wel door iemand met bijna 20 jaar ervaring in de wijnsector. Je kiest voor kwaliteit, verhalen, filosofie,… Ik zorg dan voor het beste wat op dat moment beschikbaar is.

Welkom!
Sam Govaert

Stoefhoek - wijnadvies.be

Juni 2020 van Arno S.: "Bij deze ineens gebruik maken van de gelegenheid om te zeggen dat het pakket een absolute topper is. Elke keer weer verrast door het pakket en nieuwe dingen leren kennen. Bedankt!"

Augustus 2019 van Kaat B.: "Ik moet zeggen dat je abonnement hier een groot succes blijft, dus dat doe je goed!! Groetjes Kaat"

Juni 2019 van Helen R.: "Ik stond als gastvrouw voor een moeilijke taaak, 2 koppels waarvan de echtgenoot een wijnkenner en -liefhebber is, een hele avond tevreden houden. Dankzij het 'blind geproefd' pakket van wijnadvies.be was de avond een denderend succes. De hele avond werd er volop gediscussierd over smaakpaletten, eik, rode vruchten... noem maar op. Het weetje dat de wijnen dan ook van kleine wijnbouwers afkomstig zijn en elk hun eigen verhaal vertellen sprak aan. Kortom, de avond was fantastisch en voor herhaling vatbaar. Wij worden vaste klant!."