Wine podcasting?

Geplaatst op Nov 30, 2018

Wine podcasting?

Podcasting is wereldwijd een fenomeen aan het worden en in België beginnen we met z'n allen meer naar podcasts te luisteren. In ons vakgebied bekijken we de meeste boeiende. Hier een overzicht:

1. Wijncast - Dennis van den Buijs - Nederlandstalig - Facebook

Dennis van den Buijs is journalist bij de Vrt en maakt als radiomaker een erg professionele podcast over wijn voor wijnliefhebbers. Zichzelf noemt hij een professionele liefhebber. Ondertussen is hij elf afleveringen ver in de serie en ik moet zeggen, het is echt professioneel. Het geluid perfect, mooi stemgeluid van Dennis zelf (duidelijk veel ervaring op radio 2) en een erg leuke introtune. Hij maakt zijn afleveringen niet te lang en altijd met bekende wijnfiguren. Zo kwamen reeds Karel De Gucht van La Macinaia (en ook politicus :-) ), Rudi Vranckx (top-aflevering), Frank van der Auwera (wijnkoopgids) en Dirk Vermeersch van LePlan Vermeersch aan bod. Goede mooie podcast. Ik ben fan.

2. Kurkentracker - Frank De Graeve - Nederlandstalig - Facebook

Frank De Graeve is een gepassioneerd wijnliefhebber die op een andere manier zijn podcasts maakt. Het is heel toegankelijk gemaakt voor zelfs niet wijnliefhebbers en hij brengt thema's aanbod die eigentijds zijn, super interessant en erg actueel. Zo kwam er oa een aflevering over de wijnbeurs 'PURr' in Gent, de verkiezing van de beste Belgische wijnen, in de zomer was er één over (heel toepasselijk) zomerwijnen en we kregen er ook één te horen over Griekse wijnen. Aangename muziek tussendoor fleurt alles mooi op. Het is een heel complete podcast met veel animo. Zeker doen!

3. Guild of Sommeliers - Geoff Kruth - Engelstalig - Website

Een erg professionele podcast voor sommeliers (in opleiding?). Het gaat over regio's, druivenrassen, de service,... Machtige interviews.

Guild of Sommeliers Podcast

4. Grape Radio - Eric Anderson and Jay Selman - Engelstalig - website

Heel leuke, vooral speelse podcast voor beginners en ervaren wijnliefhebbers. Ze hebben gasten vanover de gehele wereld en kregen ook een James Beard Award (culinary writing). 

Afbeeldingsresultaat voor grape radio

dit delen

Gerelateerd