Wist je dit al?

Geplaatst op Jun 26, 2018

Wist je dit al?

Over rendementen in wijngaarden…


Het rendement van een wijngaard. heeft te maken met het aantal liters dat je mag produceren per ha wijngaard. Dit is allemaal, in Europa dan toch, vastgelegd in de wet. Een jonge wijnstok geeft veel druiven, en dus ook veel sap (met weinig smaak), een oude wijnstok geeft weinig druiven, met dus weinig sap (maar wel met lekker veel smaak).


Over Methode Traditionelle


Wist je al? Als er op je fles schuimwijn Méthode Traditionelle staat, wit dit zeggen dat de wijn gemaakt is volgens de ‘Méthode Champenoise’. De pareling in de wijn bekomt men door een tweede gisting op de fles. Champagne is de bekendste, maar ook een Crémant en de Cava worden op deze manier gemaakt. Prosecco en moscato d’Asti maken ze helemaal anders.


Vieux Pineau of geen Vieux Pineau des Charentes?


Wist je al? het verschil tussen Pineau de Charentes en Vieux Pineau de Charentes? Vieux Pineau heeft minstens 5 jaar gerijpt. Dat proef je, door de evolutie smaakt deze minder zoet en minder fruitig.


Over Pouilly-Fuissé


Wist je al? De wijnstreek Pouilly Fuissé is slechts 700ha groot, de wijnstreek Chablis is in totaal 15000ha groot. Beiden gemaakt van Chardonnay, en beiden uit Bourgogne afkomstig.

dit delen

Gerelateerd