Top 3 rode zomerwijnen...

Geplaatst op May 19, 2020

Top 3 rode zomerwijnen...

De voorbije weken kregen we al aangenaam weer en de rosé wijnen worden overal vlijtig geschonken. Maar wat als je zin hebt in een echte lekkere rode wijn, dan wil je geen strakke tannines en power maar eerder frivoliteit en fruitigheid. We importeren er vele schone en dit is toch mijn top 3:

  1. Podere Il Saliceto, Modena: Lambrusco Secco van de meest zuivere soort, elegant en mooi droog om nog maar te zwijgen over de subtiele fijne pareling. Het domein Il Saliceto is minuscuul, met amper 20000 flessen per jaar. Hun passie voor de natuur en voor goede, gezonde wijn merk je direct in je glas. De wijngaarden worden tot in de puntjes verzorgd. Manuele oogst en strenge selectie zijn voor hen een evidentie. Ook in hun kelder werken ze op een zo natuurlijk mogelijke manier. Dit is geen bewuste keuze of een keuze uit commerciële overwegingen, dat is gewoon hoe ze zijn. Zij vinden het doodgewoon. € 10,95 Kopen kan je hier…
  2. Domaine du Granit Doré, Julienas: Beaujolais Rouge is back, weliswaar in een echt goede versie. Domaine Granit Doré maakt een Gamay op de graniet terroirs van Julienas met een traditionele bereiding waardoor de sappigheid niet overdreven fruitig is maar veel meer gebalanceerd. Vincent is de 4de generatie. Na zijn studies wijnbouw en een stage in Zuid Afrika heeft hij de leiding op het domein overgenomen. Marie Laure is, na haar studies in een andere richting, teruggekeerd naar het familiedomein. De liefde voor de streek en de wijnbouw was te groot. Vincent combineert de kennis van zijn vader en grootvader met nieuwe technieken en ambacht. Zo worden de druiven nog steeds met de voeten gekneusd en kiest hij voor traditionele vergisting in plaats van het voor de Beaujolais courante ‘maceration carbonique’. Vincent en Marie Laure maken heerlijke pure Beaujolais wijnen van de Gamay druif. In een streek waar de wijnbouw vooral gericht is op massaproductie. € 11,14. Kopen kan je hier.
  3. Weingut Johanneshof Reinisch, Thermenregion, Oostenrijk: Blauer Zweigelt is gewoon lekker en is de rode trots van het Niederösterreich. Als we bij de vorige 2 wijnen vooral rode bessen, jenevers en aardbeien als fruit hebt is het hier toch wat meer het donkerblauwe bosfruit en zoetere kruiden die je kan proeven. Geweldig is dit, vooral voor zijn prijscategorie. De broers Reinisch staan al jaren symbool voor topwijnen, vooral van St-Laurent en Pinot Noir druiven. Deze Zweigelt kennen de meesten niet, dus zeker proberen...! € 10,54. Kopen kan je hier.

dit delen

Gerelateerd