Wist je dit al?

Geplaatst op Jan 31, 2019

Wist je dit al?

wist-je-datjes over wijn...

Wijn op (ski)vakantie?

Wist je al? Welke wijn drink je op vakantie? De wijn van de streek is steeds een goed idee. Of je nu in Frankrijk, Spanje, Portugal of Italië bent, vraag in het restaurant een wijn van de regio van een kleine wijnboer. En misschien ontdek je wel een uitzonderlijke druivensoort. Laat het ons dan weten.

Over Bio labels…

Wist je al? Er bestaan verschillende benamingen om te omschrijven waar je als wijnbouwer mee bezig bent, Biologisch, biodynamisch, Organic, … . En er zijn wijnbouwers die niet bezig zijn met labels, maar bezig zijn met hun wijn en hun wijngaard. In vele gevallen zijn dit wijnbouwers die prachtige wijnen maken. Natuurlijk lekker!

Over wijnglazen die ruiken naar je kast…

Wist je al? Zet je de wijnglazen in een kast als je ze niet gebruikt? Zet ze dan met de kelk naar boven. Op deze manier zullen ze, als ze niet te lang in de kast staan, niet ruiken naar de kast. Op deze manier zijn ze steeds klaar voor gebruik.

Over kamertemperatuur…

Wist je al? soms hoor je wel eens: je moet je wijn ‘chambreren’ wat wil zeggen je wijn op kamertemperatuur laten komen. Opgelet dit is een begrip van vele jaren geleden, toen er nog geen centrale verwarming was, en de huizen zelden warmer waren dan 18°C. Let dus op dat je wijn nooit warmer als 18°C is.

dit delen

Gerelateerd